30 Kaliteli Profil Backlink Nasıl Alınır?

Sanırım artık herkes backlink nedir, neden önemlidir benzer biçimde konularda bilgi sahibi. Blog yaşamına yeni girenler için kısaca açıklamak gerekirse backlink; bir siteden başka bir siteye verilen bağlantılardır. Google’ın temel sıralama faktörlerinin başında gelen backlinkler bir sitenin itibarını ve arama neticelarındaki sırasını belirlemede çok önemli bir rol oynar.


Bu yazıda backlink kazanma yöntemleri arasında görmezden gelinen yada çok önemsenmeyen bir yöntem olan profil backlinklerden bahsedeceğim. Minik bir çalışma yapmış oldum ve 1 günde 30 adet kaliteli siteden profil backlink elde ettim. Bu çalışmayı sizlerle paylaşmak ve hangi sitelerden profil backlink kazanılmış olduğunu anlatmak istedim...

1. Facebook

Milyonlarca kişinin kullandığı facebook’ta sizinde blogunuz için bir sayfanız veya kişisel profiliniz vardır diye tahmin ediyorum. Seo Haber’ın facebook sayfasında hakkında bölümünde iletişim bilgileri kısmına blog linkini ekleyerek facebook’tan backlink almış oldum. Siz de hala eklemediyseniz kişisel profilinize veya benim benzer biçimde blogunuzun facebook sayfasına blogunuzun linkini ekleyebilirsiniz.

2. Twitter

facebook ile birlikte dünyanın en popüler toplumsal ağı olan Twitter’da da derhal her blog yazarının bir profili vardır. Twitter’da biyografi kısmına blogunuzun linkini ekleyerek Twitter’dan backlink kazanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey profil düzenleme bölümüne girip blog adresini yazarak kaydetmek.

3. Google+

Google+ profili her Blogger kullanıcısı için Google tarafınca otomatik olarak oluşturuluyor ama Google+ aslında bir sosyal ağ olduğundan öteki tüm web kullanıcılarının da Google+ profili olabilir.  Google hesabı ile yorum yapıldığında isminize tıklayanlar Google+ profilinize gideceği için profilinizi güncel tutmanızı öneririm. Ayrıca Google+ profilinizin hakkında bölümünde siteler kısmına blogunuzun adresini yazarak backlink kazanabilirsiniz.

4. LinkedIn

Çoğunlukla iş aramak ve bulmak amaçlı kullanılan bir sosyal ağ olan LinkedIn’e kayıt olduğunuzda bildirim detayları ve kişisel ilgiler kısmınde internet sayfası seçeneği vardır. Buraya blogunuzun adresini yazarak LinkedIn’den backlink kazanabilirsiniz.

5. YouTube

YouTube’un Google’dan sonra maksimum kullanılan arama motoru olduğunu biliyor muydunuz? Video pazarlama ile blogunmuzu YouTube üzerinden tanıtmaya daha çok süre ayırmalıyız sanırım. Yeri gelmişken ben de yeni bir YouTube kanalı açtım fakat hemen hemen düzenlemeye başlamadım. Yakında blog içeriklerini video platformuna da taşıyacağım için isterseniz şimdiden abone olabilirsiniz kanalıma. Ek olarak YouTube kanalınızın hakkımda kısmınde bağlantılar kısmına blogunuzun adresinizi yazarak backlink kazanabilirsiniz.

6. Pinterest

Bir zamanlar görsel paylaşımlarıyla patlamıştı Pinterest ama daha sonra tahtını Instagram’a kaptırdı. Yine de özellikle hanımlar tarafınca ilham fakatçlı kullanılan bir fotoğraf paylaşım platformu olan Pinterest’in ayarlar bölümünden blogunuzun adresini ilave ederek backlink kazanabilirsiniz. Yakında Pinterest paylaşımlarına da ağırlık vereceğim.

7. Disqus

Disqus bloglara eklenen bir yorum sistemi. Disqus yorum sistemini kullanan bloglara yorum yazmak için bir Disqus profili oluşturmanız gerekiyor. Ben de yorum yazazarak tartışmalara katılmayı seven biri olarak vakitında bir Disqus profili oluşturmuştum. Disqus profilinizde internet sayfası kısmına blogunuzun adresini ilave ederek backlink kazanabilirsiniz.

8. About.Me

About.Me insanoğluın hakkımda sayfası şeklinde mikro bir site oluşturmaları için kullanılan bir araç. Yeri geldiğinde bir CV, yeri geldiğinde bir portföy, yeri ulaştığında mini bir kişisel internet sayfası olarak kullanılabilir. Ben sırf backlink kazanabilmek için bir sayfa oluşturdum ve buraya “read my blog” butonu ekleyerek bloguma link verdim.

9. Dribbble

Tasarımcılara özel bir toplumsal ağ olan Dribbble’da tasarımcılar çalışmalarını sergileyerek diğer tasarımcıların yorumlarını ve fikirlerini alabiliyor, birbirlerine ilham kaynağı olabiliyorlar. Ben elbette bir tasarımcı değil ama bu Dribbble’dan backlink almama engel değil. Burada da bir profil oluşturup website kısmına blog adresinizi yazarak backlink kazanabilirsiniz.

10. SoundCloud

nasıl ki Instagram ve Pinterest gibi resim paylaşım platformları, YouTube ve Vimeo benzer biçimde video paylaşım platformları var ise SoundCloud’da bir ses paylaşım platformu. İzin verilen formatlardaki ses dosyalarını sisteme yükleyebiliyor, indirilebilirliğini ayarlayabiliyorsunuz. Ücretsiz bir SoundCloud hesabı açıp profil ayarlarından blogumuzun linkini ilave ederek backlink kazanmak mümkün. 

11. Behance

Behance için bir proftföy paylaşım platformu diyebiliriz. Tasarımcılar çalışmalarını yükleyerek oluşum süreçleri hakkında informasyon verirler böylece birbirlerine esin vermiş olurlar. Doğal olarak bizim backlink kazanmak için tasarımcı yada sanatçı olmamıza gerek yok :) Profil oluşturup internet sayfası kısmına blog adresimizi ekleyebiliriz.

12. Wattpad

Son zamanlarda çok popüler olan Wattpad bir öykü paylaşım sitesidir. Kullanıcılar hikaye olayını bir adım öteye götürerek minik kitaplar yazmaya ve Wattpad üzerinde paylaşmaya başladılar. İnsanlar da bu hikayeleri yahut kitapları takip edebiliyor, yorum yapmış olup beğenebiliyorlar. Wattpad’de bir hesap açıp profil ayarlarından web sitesine blog adresinizi yazarak backlink kazanabilirsiniz.

13. Goodreads

GoodReads te kitap okumak üzerine kurulu bir sosyal ağ. Okuduğunuz kitapların listesini yapıyor, puan veriyor, yorum yapıyor, yeni kitaplar keşfedebiliyorsunuz. Çok kitap okuyan biri olmama karşın bu siteyi kullanmıyorum fakat profil backlink almak için bir hesap açtım. Profil ayarlarından blogunuzun linkini ekleyerek siz de benim gibi backlink alabilirsiniz. 

14. Listly

Eski takipçilerim bilir, blogunuzu listeye ekleyin diye bir yazı yazmıştım. İşte o listeyi Listly üzerinde oluşturmuştum. Kısacası Listly listeler yapmaya yarayan bir araç. Listly hesabı açarak profilinize blogunuzun linkini ekleyebilir, backlink alabilirsiniz.

15. Visually

Visually infografik oluşturma hizmeti sunan ustalaşmış bir araç. Ücretli olduğu için bizim benzer biçimde bireysel kullanıcılar tarafından pek tercih edilen bir araç değil ama ücretsiz profil oluşturarak backlink alabiliyoruz bu siteden.

16. ColourLovers

Colourlovers benim çok sevmiş olduğim ve blog ile ilgili bir şeyler tasarlarken sıkça başvurduğum bir site. Bu site renklerle ilgili bir sosyal ağ. Kullanıcıların oluşturduğu renk paletlerini, desenleri, şekilleri, renk kodlarını kullanarak tasarımlarınızdaki renk karasızlığına çare bulabiliyorsunuz. Profil sayfanıza blogunuzun urlsini ekleyerek backlink de kazanabilirsiniz.

17. Ted

Ted videolarını izlemeyen yoktur sanırım aranızda. Hakkaten çok zihin açıcı, mükemmel mevzuşmalar ve konferanslar var içerisinde. Aslına bakarsanız bu oluşumun çarpıcı sözı da “paylaşmaya değer fikirler”. Ted’in web sitesinde bir profil oluşturarak blogunuzu ekleyebilir ve backlink alabilirsiniz.

18. Inbound.Org

Inbound.Org, pazarlama ile ilgilenenlerin bir araya geldiği, tartışmalara katıldığı, soru sorup yanıt yazdığı bir topluluk sitesi. Tartışmalara katılmak için profil oluşturmanız gerekiyor ve profildeki yazdığım yerler, favori bloglarım benzer biçimde bölümlere blogunuzu ilave ederek backlink kazanabiliyorsunuz.

19. Issuu

Issuu pdf dosyaları paylaşabileceğiniz ve diğerlerinin paylaştığı pdf içeriklere  erişebileceğiniz bir site. Pdf paylaşımı için başka alternatifler olsa da bizim gayemiz backlink almak olduğundan profil oluşturabilir ve blogumuzu profilimize ekleyebiliriz.

20. Quora

Türkiye’de pek başarılı örneklerini göremediğimiz sual-cevap sitelerinin dünya üzerindeki en popüler örneği Quora’dır. Hatta eğer ingilizce içerikli bir blogunuz var ise bu site sizin Google’dan sonrasında maksimum trafik getiren kaynağınız olabilir çünkü ziyaretçi sayısı çok fazla. Quora’da profil oluşturup blog adresini ilave ederek backlink kazanabiliyoruz.

21. We Heart It

Pinterset benzeri bir mantıkla çalışan, bir çok fotoğrafa rahatça ulaşabileceğiniz ve bunları “kalpleyerek” beğenebileceğiniz bir toplumsal ağ. Ücretsiz profil oluşturup profil ayarlarındaki bağlantı bölümüne blog adresinizi yazarak backlink kazanabiliyorsunuz.

22. IMDb

beyazperde ile ilgilenen her insanın bilmiş olduğu bir site olan IMDb film veritabanıdır. Dünyadaki tüm filmlerle ilgili resimler, fragmanlar, yorum ve puanlar yer alır.  Yazar’ın yorum kısmınde bahsetmiş olduğu benzer biçimde sitede profil oluşturup blogunuzun linkini ekleyebiliyor ve backlink kazanabiliyorsunuz.  

22. GitHub

GitHub projeleri depolayarak farklı kişilerin projeye destek vermelerini ve takım çalışması yapılmasını elde eden bir proje yönetim sistemidir. Sitede hesap açarak profilinize blogunuzu ekleyebilir ve profil backlink alabilirsiniz.

23. Symantec

Antivirüs ve güvenlik programları üreticisi olan Symantec’in ürünler hakkında informasyon alışverişi yapılması elde eden bir “connect”  sistemi var. Buraya üye olup profilinize blogunuzu ekleyebilir ve backlink kazanabilirsiniz.

24. Udemy

Kurs verenleri ve alanları bir araya getirerek gereksinimları gidermeyi fakatçlayan bir online eğitim sitesi. Ücretli ve ücretsiz online kurslara katılabileceğiniz gibi kendiniz ücret karşılığı kurs da verebiliyorsunuz. Sitede hesap açıp profilinize blog adresini ekleyerek backlink almak mümkün.

25. The Verge

Teknoloji ile ilgilenenlerin çoğunlukla uğradığı, pek çok incelemenin bulunmuş olduğu bir site. Interaktif yönü güçlü olduğundan ziyaretçilere profil açıp katılımda bulunma imkanı sunuyorlar. Profilinize blog urlsini eleyerek backlink kazanabiliyorsunuz.

26. MagCloud

Oluşturduğunuz dergi, takvim, broşür benzer biçimde şeyleri satabileceğiniz veya satıştakileri alabileceğiniz bir site. Sitede hesap açıp profilinize link ekleyebilir ve profil backlink kazanabiliyorsunuz.

27. Dead.Net

Bir rock müzik grubu olan Grateful Dead’in resmi web sitesi. Yaşamımda hiç dinlemedim fakat sitelerine üyeyim :) Sebebi belli, siteye üye olup profil oluşturabiliyor ve blogunuzu ekleyerek backlink kazanabiliyorsunuz.

28. Armor Games

Flash oyunlar içeren ve ücretsiz yüzlerce oyunu oynayabileceğiniz bir web sitesi. Benim pek aram yoktur oyunlarla fakat sitede hesap açarak blogunuzu ekleyebiliyor ve profil backlink alabiliyorsunuz.

29. Triberr

Triberr blog yazarının içeriklerini paylaştığı bir platform. Sizle aynı konu ile ilgili öteki bloggerlarla iletişim kurabilir, düşünce alış verişi yapabilir, tartışmalara katılabilirsiniz. Tiberr’de bir hesap açıp profilinize blogunuzu ekleyerek backlink kazanmak da mümkün.

30. Polyvore

Moda bloggerlarının bildiğini tahmin ettiğim bir kolaj sitesi. Internette satışta olan binlerce giysiden kombinler yapılmasına olanak sağlıyor. Sitede bir hesap açıp profilinize blog adresinizi ekleyerek backlink de kazanabiliyorsunuz. 

Bu sitelerde profil açıp, profilinize blogunuzun urlsini ilave ederek 1 günde 30 tane kaliteli profil backlink kazanmış olmuş olursunuz. Internette bunlar benzer biçimde profil oluşturup bağlantı ekleyebileceğiniz yüzlerce site bulabilirsiniz. Bunlar benim araştırıp, bulup, deneyip, tavsiye ettiklerim. ümit ederim işinize yarar.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. özellikle sosyal medyanın önemi için iyi bir anlatım olmuş, zaman kaybı değildi. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ersin Bey, yararlı olabildiysem ne mutlu bana.

      Sil
  2. Bence de faydalı bir yazı olmus. Fav a ekledim

    YanıtlaSil
  3. Blogger Eklentileri Ads Reklam Engelleyici Bildirim Listesi
    https://bilimkolik.blogspot.com/2020/05/ads-reklam-engelleyicileri-listesi.html

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza ikon eklemek için Emoticon butonuna tıklayın.