İşte 20 adımda bilgisayarı hızlandırma yolları

Bilgisayarın sürekli donması ve yavaş çalışması canınızı sıkıyorsa ve hala çözüm bulamadıysanız, merak etmeyin doğru yerdesiniz. Önce sistem özelliklerinizi kontrol edin ve ortalama bir sisteme sahipseniz bu yöntemleri uygulayın. Yöntemleri uyguladıktan sonra, gözle görülür bir değişim fark edeceğinizin garantisini verebiliriz. İşte 20 adımda bilgisayarı hızlandırma yolları;



20. Eğer masaüstü arka planı kullanıyorsanız, sade siyah bir görüntü kullanmayı tercih edin. Arka plan resimleri yüksek çözünürlüğe sahipse bilgisayarı yavaşlatabilir.

19. Virüs programı kurun ve düzenli olarak bilgisayarınıza virüs taraması yapın.

18. Windows güncellemelerini sürekli kontrol edin ve yükleyin.

17. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız güç ayarları kısmından, güç tasarrufunu seçin. Bu işlem aynı zamanda şarj aletinin ömrünü uzatır.

16. C veya D kullandığınız diski temizleyin ve en az %25 boş alan bırakın. Disk gereksiz yere şiştiğinde bilgisayarın yavaşlaması normaldir.

15. CCleaner programını kurun ve kayıt defteri girdilerini temizleyin.

14. Masaüstü temiz olsun, eğer çok fazla dosya varsa hepsini tek bir klasör açarak orada toplayın.

13. Masaüstü mail bildirimi kurduysanız gelen mailler zamanla bilgisayarı ağırlaştırabilir, bunun için mail kutunuzu boşaltın.

12. Çalıştır ekranına ”msconfig” yazarak, gereksiz bulduğunuz programların tikini kaldırın.

11. İnternet geçmişinizi düzenli olarak silmeye özen gösterin. Uzun süreli kullanımda sürekli sabit diskinizde geçmişiniz ön belleğe alınır.

10. Başlat butonuna gelin ve disk birleştirme yazın, açılan ekrandan diskinizi birleştirin, bu işlem biraz uzun sürebilir.

9. Virüs programları bilgisayarı ağırlaştırabilir, bunun için bilgisayara yük bindirmeyen hafif programları seçin. En iyi virüs programları konumuza göz atabilirsiniz.

8. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, mutlaka fan soğutucu alın. Isınma anında bilgisayarınızın yavaşlaması normaldir ve bilgisayarı temiz bir masada kullanın.

7. Sürücülerin güncel olduğundan emin olun, bunun için SlimDriver programını kullanabilirsiniz.

6. Yeni bir bellek almanın zamanı gelmiş olabilir, sisteme 2 gb bellek eklemek işinizi görecektir.

5. Bilgisayarcıya götürerek Overclock yapmasını isteyin, Overclock riskli bir işlem olmakla beraber işlemciyi hızlandırmaya yarar.

4. Kasaya veya notebook’a toz bulaşmış olabilir, saç kurutma makinesini kullanarak, dikkatli bir şekilde temizleyin.

3. Yavaşlık sadece oyunlarda oluyorsa, Game Booster isimli programı kurun.

2. Uzun süreli kullanımlarda bellek kullanımı artar ve bilgisayar ağırlaşmaya başlar. Bunun için her üç saatte bir bilgisayarı yeniden başlatın.

1. Gereksiz dosyaları, tarayıcı geçmişini ve kalıntıları temizleyin. Bunun için yine CCleaner programını kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar